PKC83 herstelt zich knap na blamage tegen ’t Fean en wint met 3-0 van Leeuwarden Zwaluwen.

PKC won in de Friese hoofdstad overtuigend met 3-0 van de Leeuwarder Zwaluwen na een 1-0 ruststand. Grote man aan de kant van PKC was Kay Bootsma die alle doelpunten voor zijn rekening nam.

PKC begon voortvarend en met veel balbezit zette het LZ gelijk vast op eigen helft en creëerde het zo een overwicht op het overigens moeilijk te bespelen (gras) veld. Na een aantal kleine kansjes kreeg PKC in de 24e minuut een hoekschop welke voorbij de tweede paal door de vrijstaande Kay Bootsma dankbaar werd binnengekopt. PKC probeerde in de 1e helft de score nog wel te verdubbelen maar er werd onzorgvuldig met de kansen omgegaan.

Na de thee een zelfde beeld als in de 1e helft. PKC drong aan en in de 55e minuut was het wederom diezelfde Bootsma die uit een identieke situatie als in de 1e helft de bal binnenkopte en PKC op een 2-0 voorsprong zette. De LZ probeerde het vervolgens nog wel met een aantal vrije trappen hoog voor te gooien maar was kansloos mede door het ontbreken van topscorer Rick van Loon door een schorsing.

PKC kon de wedstrijd eigenlijk simpel uitspelen en vergrote zelfs de voorsprong toen in de 82e minuut Kevin Bakels op de keeper afkwam en niet zelfzuchtig was en de bal breed gaf op Bootsma die uit een moeilijke hoek de bal langs de keeper schoot.(3-0)

Met deze klinkende en vooral collectieve overwinning heeft PKC weer iets meer lucht gekregen en is terug te vinden op een zevende plaats met 26 punten uit 18 wedstrijden.

Komende zaterdag speelt PKC thuis de inhaalwedstrijd tegen stadsgenoot Oranje Nassau.