PKC83 veel te sterk voor onmachtig FVC

PKC vermorzelde hekkensluiter FVC met maar liefst 8-2 na een 4-1 ruststand. Grote man aan PKC zijde was topscorer Rob Schokker met 3 doelpunten.

De hoop voor FVC om deze cruciale wedstrijd te winnen om zo hoop te houden op een nacompetitieplek om rechtstreekse degradatie te voorkomen heeft er geen moment in gezeten. PKC kwam sterk uit de startblokken en stond na een kwartier al met 3-0 voor door doelpunten van Kevin Bakels en Bryan Inge(2x). Binnen een half uur maakte Rob Schokker zijn eerste van de middag(4-0) waarna Leon Faber vlak voor rust iets terug deed.

Na de rust krijgen de toeschouwers eenzelfde beeld te zien. PKC met een groot overwicht en een onmachtig FVC waar het geloof op een goed resultaat helemaal verdwenen was. PKC liep dan ook eenvoudig uit naar een 8-1 voorsprong door nog 2 treffers van Schokker en één van Bakels en de ingevallen Simon Schreiber. Het slotakkoord was voor FVCer Marco Biegel die de eindstand op 8-2 bracht.

Met deze overwinning kan PKC zich opmaken voor nog een jaar in de eerste klasse terwijl FVC degradatie naar de tweede klasse bijna niet meer kan ontlopen.