PKC’83 sleept met 10 man winst uit het vuur tegen Oranje Nassau.

De derby tussen PKC en O.N was voetballend gezien een lust voor het oog voor de neutrale toeschouwer. Beide ploegen hadden de intentie om voetballend het verschil te maken en dat is van weerszijde ook zeker gelukt. Een half uur voor tijd kwam PKC echter met 10 man te staan en verrichte een collectieve heldendaad door de 3 punten in huis te houden.

PKC kende een flitsende start met vanuit goed combinatievoetbal en voornemens snel O.N de wil op te leggen. De aanvallers van PKC kregen gelijk al een aantal goede kansen maar hadden het vizier (nog) niet op scherp staan. Het was de 11e minuut toen uiteindelijk Rob Schokker toch de ban brak. Door een misverstand in de verdediging bij O.N kwam de bal plotsklaps voor de voeten van Schokker die de bal beheerst langs keeper Erwin Heidekamp schoot en de 1-0 aantekende.

PKC kon echter zoals wel vaker dit seizoen niet lang genieten van de voorsprong toen nog geen minuut later de bal al weer aan de andere kant in het mandje lag. De ongrijpbare Tim Deelen zette vanaf rechts de aanval in en schoot vrij voor keeper Bjorn Groninger de bal onberispelijk binnen.(1-1) PKC rechtte echter zijn rug en nam in de 26e minuut opnieuw de leiding. Bryan Inge speelde op links zijn man uit en gaf een voorzet voorbij de 2e paal op Schokker die de bal panklaar terug kopte op de inkomende Kay Bootsma die de bal vollerend binnenschoot.(2-1) PKC had kansen om de voorsprong verder uit te breiden maar toch was het O.N die in de 44e minuut toch weer langszij kwam. Het was diezelfde Deelen die op reeds weer eens zijn man uitspeelde en een prachtige voorzet gaf op Thomas Careman die eenvoudig binnen kon tikken. Deze 2-2 was tevens ook de ruststand

Na de thee kreeg PKC nog een aantal goede kansen maar Inge en Schokker stuitten beide op keeper Heidekamp. In de 64e minuut kreeg PKCer Madhat Aldjejab zijn 2e gele kaart en moest PKC met een ondertal verder. Met 10 man had PKC het zwaar en ging O.N vol op de aanval spelen. Trainer Bert Vos anticipeerde hierop door een aantal wissels door te voeren en in een soort 5-3-1 te gaan spelen. O.N was slordig en kwam nog sporadisch door de defensie van PKC. Ver in blessuretijd leidden O.N onnodig balverlies en uit de counter kreeg Schokker op de 16 meterlijn de bal voor de voeten. kapte 2 keer zijn tegenstander uit en schoot vervolgens snoeihard de bevrijdende 3-2 binnen waarna scheidsrechter Achammachi voor het einde floot.

PKC heeft hiermee een goede stap naar lijfsbehoud gezet terwijl O.N de kans liet liggen om de leiding weer over te nemen in de onvoorspelbare 1e klasse F.