PKC83 na verlies met schaamrood op de kaken van het veld.

PKC83 leidde een kwartier voor tijd nog met 5-2 tegen hekkensluiter ’t Fean ’58 maar ging uiteindelijk toch nog met 6-5 ten onder. PKC werd hiermee zeer onaangenaam verrast door de onverwachte overwinning van de ploeg uit Surhuisterveen en moet nu weer serieus naar onderen kijken.

PKC begon sterk aan de pot en zette ’t Fean gelijk onder druk. De onervaren en jonge ploeg van trainer Minne van der Werff wist het even niet en na een half uur was het al 3-0 door doelpunten van Kay Bootsma(2x) en Rob Schokker. In de 43e minuut deed het ’t Fean iets terug door Wibo van der Werff maar vlak voor rust was het verschil al weer 3 doelpunten door Bryan Inge. Met deze 4-1 gingen beide ploegen dan ook rusten.

Na de thee was de verwachting dat PKC de wedstrijd simpel uit zou spelen en de voorsprong verder uit zou bouwen maar daar kwam het thuis publiek bedrogen uit.
PKC begon nonchalant en liet ’t Fean beter in de wedstrijd komen. Al vrij snel bracht Steef Loopstra in de 50e minuut de stand op 4-2 waarna Bryan Inge met zijn 2e doelpunt de stand toch weer op 3 doelpunten verschil bracht.(5-2)

Vanaf minuut 75 gebeurde het onwaarschijnlijke. PKC zakte als een kaartenhuis in elkaar en ’t Fean leefde op en kwam binnen 10 minuten langszij door doelpunten van Rienk Bouma, Wibo van der Werff en Erwin Vos.

Waar vooral PKC op dat moment blij mocht zijn met een gelijkspel gebeurde het onvermijdelijke. ’t Fean zette nog 1 keer aan en in de 90e minuut was het Ivan Henstra die de bal vanuit een onmogelijke hoek langs keeper Ben Meedendorp schoot en hiermee de 5-6 aantekende en de broodnodige punten binnenhaalde.

’t Fean heeft hiermee weer hoop gekregen om rechtstreekse degradatie te ontlopen. PKC daarentegen moet deze week bij zichzelf ten rade gaan om zo tegen de Leeuwarden Zwaluwen een goed resultaat neer zetten om niet echt in de problemen te komen.