PKC83 wint ruim van Drachtster Boys

PKC83 boekte bij Drachtster Boys zijn 4e zege op rij. Na een 1-1 ruststand werd er uiteindelijk met 1-4 gewonnen.

PKC was vanaf de aftrap zoals vaker dit seizoen niet goed bij de les en kwam na 5 minuten met 1-0 achter. De( niet fitte) Sicco Brouwer gaf vanaf links voor en Joost Bosma schoot de bal feilloos binnen. PKC kwam na een kwartier wat beter in zijn spel en kreeg via Kevin Bakels en Rob Schokker een aantal goede kansen maar geluk en keeper Emile Peters stonden in de weg.. Toch was het in de 29e minuut dat Drachtster Boys zelf PKC met een eigen doelpunt in het zadel hielp,(1-1) Met deze gelijke stand gingen beide teams ook rusten.

Na de pauze veranderde het zonnige weer in een aantal forse regenbuien. PKC kon hier het beste mee overweg en speelde agressief en vol voor de winst. In minuut 66 schoot Jeffrey Noordveld PKC op een 1-2 voorsprong. Nog geen vijf minuten later vergrootte PKC de voorsprong toen Nick Berends een voorzet op doel kopte en keeper Peters de bal door zijn handen liet glippen. Maar de mooiste actie moest nog komen toen in de 79e minuut Bakels de bal op de middenlijn oppikte en op snelheid op doelman Peters afkwam maar niet zelfzuchtig, de bal breed speelde op Schokker die simpel de 1-4 binnenschoot. Drachtster Boys kreeg op het einde nog een penalty maar als alles dan al tegenzit werd deze ook nog eens ruimschoots overgeschoten.

PKC heeft door deze overwinning nog een minimale kans om zich te plaatsen voor de nacompetitie en heeft nog iets om voor te spelen. PKC heeft de komende 2 weken geen competitieprogramma en voetbalt pas weer op 13 mei uit bij V V Winsum.