Na een tumultueuze week waarbij afscheid werd genomen van trainer Bert Vos nam PKC het zaterdag op tegen DZOH in Emmen. In de thuiswedstrijd in Groningen was DZOH nog heer en meester en won afgetekend met 1-4.
Hoe anders was het deze middag waarbij PKC verdiend met een 0-3 overwinning van het veld stapte.

PKC speelde compact in een 4-3-3 systeem waar DZOH op voorhand niet op gerekend had. Het ontregelde spel leverde de thuisploeg in de eerste helft dan ook geen enkele kans op terwijl PKC een aantal keren goed doorkwam via de flanken maar de posities voor de goal waren niet goed bezet. In de 40e minuut kwam PKC toch verdiend op voorsprong. In een scrimmage voor het doel kreeg Rob Schokker de bal en schoot uit de draai de bal langs de keeper (0-1)

Gelijk na rust ging DZOH op zoek naar de gelijkmaker maar meer dan een paar afstandsschoten leverde dit niet op. Na een uur spelen verdubbelde PKC zelfs de voorsprong. Jivan Vroom profiteerde van een verkeerde inschatting tussen de verdediging en de keeper en schoot bekwaam de 0-2 binnen. PKC was vanaf dat moment heer en meester en kwam niet meer in gevaar. Invaller Kevin Bakels gaf de genadeklap toen hij in de 90e minuut na goed doorzetten de bal over de uitkomende keeper lobte en de eindstand op 0-3 bracht.. Door de overwinning is PKC steviger in de middenmoot komen te staan en bezet nu de 6e plaats.

Komend weekend is PKC vrij in competitieverband waarna het op 16 maart de uitwedstrijd speelt tegen v v Winsum.