Komende zaterdag wacht voor PKC’83 de uitwedstrijd tegen stadsgenoot GRC. Om 14:30 is de aftrap op sportpark corpus den hoorn. In de 2e ronde van de competitie troffen beide ploegen elkaar ook al. Op sportpark de kring wonnen de gasten overtuigend, 1-5. Een uitslag wat eigenlijk niemand vooraf had voorspeld, maar gezien de wedstrijd zeer zeker terecht was. Beide ploegen verloren afgelopen weekend, zodoende staat GRC 11e op de ranglijst terwijl PKC’83 de 8E plek in bezit heeft. GRC heeft 1 punt minder dan de bezoekers maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Ondanks dat er nog genoeg resterende wedstrijden zijn, is er al zaterdag al wel sprake van een heuse 6 punten wedstrijd.

GRC
Tot nu toe gaat het seizoen van GRC zoals verwacht, strijdend tegen degradatie probeert men zo snel mogelijk genoeg punten te sprokkelen om directe degradatie te ontlopen. De ploeg van scheidend trainer Zeeman pakt regelmatig een knappe overwinning, en snoept zo af en toe een beter team een punt af. Afgelopen zaterdag werd er vrij kansloos verloren in Emmen, DZOH won met 3-1. Al snel stond het 2-0 voor de thuisploeg, maar deze vergaten de match op slot te gooien. Daarom bleef het nog lang spannend, en kreeg GRC hoop na de aansluitingstreffer. Toch bleek DZOH niet te kloppen, want niet veel later werd het 3-1.

PKC’83
Voor PKC’83 was het een zaterdag om snel te vergeten. Thuis tegen titelkandidaat HZVV werd kansloos met 0-3 verloren. De uitslag had nog een stuk hoger uit kunnen vallen, HZVV kreeg voldoende kansen, maar door goed keeperswerk en af en toe wat geluk bleef het bij 0-3. Na 5 wedstrijden ongelsagen, was HZVV een maatje te groot. Zaterdag zou men beter moeten presteren om de 3 punten mee huiswaarts te nemen, en aansluiting met de subtop te houden. De mannen van Bert Vos zijn gebrand om zich te revancheren na de eerdere 1-5 nederlaag tegen GRC.

Op voorhand zijn de belangen van deze wedstrijd duidelijk, voor beide ploegen telt alleen de winst. De wedstrijd staat onder leiding van dhr. H.A. Venekamp.