Zaterdag 23 Maart de stadsderby: PKC’83 – Oranje Nassau
Voor PKC’83 wacht zaterdag de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau. De bespelers van de coendersborg verdedigen de koppositie, terwijl de thuisploeg punten moet pakken om niet in de gevaren regionen te komen. Door het dit seizoen ingevoerde weekendvoetbal staan er dit seizoen meerdere stadsderby’s op het programma, maar de meest in het oog springende blijft toch de wedstrijd tussen PKC’83 en Oranje Nassau. Al jarenlang komen beide clubs in dezelfde klasse uit, altijd blijken de wedstrijden vol verassingen en doelpunten te zitten.
Afgelopen weekend won de equipe van trainer Heerlijn met 5-0 van GRC. Met 3 goals was spits Careman de gevierde man. Oranje Nassau laat dit seizoen prima combinatiespel zien, en stapt daardoor vaak als winnaar van het veld. De ploeg kan zich ook geen misstap veroorloven, zowel in de top als onderin zijn de verschillen klein in deze klasse.
PKC’83 wilde afgelopen weekend graag aansluiting vinden bij de (sub) top. Na een prima 1e 25 minuten werd de wedstrijd geheel weggeven. Door persoonlijke fouten en ietwat naïef verdedigen was het voor Winsum eenvoudig om te profiteren, 5-0. Een harde klap voor selectie en staf. Toch zijn er voldoende aanknopingspunten om zaterdag een goed resultaat te boeken. Uit werd de wedstrijd tegen Oranje Nassau met 0-1 gewonnen. Destijds stond de verdediging als een huis, Oranje Nassau kwam amper aan kansen toe. De selectie is gebrand om zich te revancheren na afgelopen zaterdag.
Al met al een prachtig affiche, met voor beide ploegen het nodige om voor te knokken. Scheidsrechter Zeeman fluit om 14:30 voor het beginsignaal, hij krijgt assistentie van de heren Langenberg en Wesseling.

Balsponsor van vandaag is: Geersing interieur.
Geersing Interieur uit Zuidlaren verzorgt woninginrichting en geeft daarbij gericht stijl- en kleuradvies. In de uitvoering werken we samen met ervaren bouwbedrijven, stoffeerders en stylisten. Heeft u een nieuwe woning gekocht of wilt u uw huidige woning of bedrijfspand laten (her)inrichten. Wij helpen u graag bij woninginrichting!