Zaterdag 27 januari staat SVBO – PKC’83 op het programma. Voor beide ploegen is dit het 1e competitieduel van 2024. SVBO staat 6e met 15 punten, PKC’83 8e met 14 punten en een wedstrijd minder. Op voorhand belooft het een spannende pot te worden. In de wetenschap dat SVBO thuis de meeste punten behaald, en PKC’83 83 dat juist buitenshuis doet, valt deze wedstijd moeilijk te voorspellen. Feit is dat beide ploegen bij winst aansluiten bij de subtop van 1J. Beide clubs zij elkaar 1 maal eerder tegen gekomen. In het seizoen 13/14 werd er voor de district beker gespeeld, in eigen huis won PKC’83 met 2-0.
SVBO
Dit seizoen pakt de ploeg uit Barger Oosterveld voornamelijk de punten in eigen huis. Na een moeilijke start pakt het team van Peter Timmer de laatste wedstijden aardig wat punten. Zo won men uit bij DZOH en pakte het de drie punten thuis tegen HZVV. Ook werd de volgende ronde van de beker bereikt. Meest opvallende spelers zijn Lennon Ebeltjes en Rene Wolbers, die sinds mensenheugenis de clubkleuren verdedigen.
PKC’83
PKC’83 bereikte afgelopen dinsdag de volgende ronde van de district beker, makkelijk ging dit niet. Uit bij 3e klasser Hardegarijp won de ploeg na strafschoppen. Keeper Swen Bakker keerde 2 penalty’s. Het team hoopt het goede gevoel van de weken voor de winterstop mee te nemen richting Drenthe, in die weken werden er goede resultaten geboekt. Trainer Bert Vos, die onlangs zijn contract met een jaar verlengt zag worden, ziet de ploeg stukje bij beetje stappen maken. Waar de ploeg de eerste wedstrijden makkelijk te verslaan was, staat er nu een team die voor elkaar wil vechten. Aan de selectie de taak om de goede spirit vast te houden, en ook in Barger Oosterveld de 3 punten te pakken.
De wedstrijd van komende zaterdag staat onder leiding van dhr T Beijert, de aftrap is om 14:30 op Sportpark SVBO in Barger Oosterveld.