Velocitas 1897 – PKC’83
Zaterdag 6 april wacht voor PKC’83 de volgende stadsderby. De ploeg neemt het in het stadspark op tegen concurrent Velocitas. PKC’83 staat met een wedstrijd minder gespeeld 4 punten achter Velocitas. Om aansluiting te krijgen moet er gewonnen worden door de kampploeg.
Velocitas draait een prima debuutseizoen in de zaterdag 1e klasse. Heel het seizoen presteert men degelijk, en laat de jonge ploeg van scheidend oefenmeester Cageling ( volgend seizoen VV Winsum ) fris en frivool voetbal zien. Toch zal men in het stadspark ook naar onderen kijken, door de verstrekte degradatie regeling brengt een nederlaag ze dichter naar de degradatiezone.
Voor PKC’83 is het tijd voor een winstpartij. De afgelopen 2 wedstrijden werden verloren waardoor de degradatie plekken akelig dichtbij zijn gekomen. In de geflatteerde 2-5 nederlaag tegen Oranje Nassau kreeg de ploeg kansen op meer, maar ontbrak het aan vernuft en geluk om er ook daadwerkelijk met de punten van door te gaan. Met een fitte en gretige selectie reist men richting het stadspark ( hemelsbreed 1500 meter ) om daar de strijd voor de punten aan te gaan.
De heenwedstrijd op sportpark de kring werd een prooi voor Velocitas, 2-3. PKC’83 ging met een 0-2 achterstand rusten waarna de rug werd gerecht, toch kreeg de ploeg in blessuretijd de winnende treffer tegen. Komende zaterdag hopen de oranje hemden deze nederlaag recht te zetten, door met de 3 aan de haal te gaan.
De ploegen trappen af om 15:00. De leidsman van doen is dhr. Agricola die assistentie krijgt van de heren Brondijk en Brouwer.